Wat betekent deze vermelding?

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.Klik hier voor info.

AFM afbeelding
Bel ons +32 475 501985

Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

  • Eifelpark Kronenburger See

Omgeving Kronenburger See

 

Eifelpark Kronenburger See is gelegen tussen het stuwmeer Kronenburger See en het pittoreske dorpje Kronenburg. Een idyllische ligging met een magnifiek uitzicht.

Het dorpje Kronenburg heeft in 2006 goud gewonnen in de competitie
"Mijn dorp heeft een toekomst".

Omgeving Kronenburger See Omgeving Kronenburger See Omgeving Kronenburger See

De Eifelstreek werd rond het begin van de jaartelling bewoond door de Romeinen. Zij lieten de toenmalige Keltische bewoners onder meer kennismaken met hun cultuur en architectuur. In het hele Eifelgebied zijn hier nog restanten van terug te vinden. Bijvoorbeeld van de Eifelwaterleiding naar Keulen die onder keizer Hadrianus tijdens de 1e eeuw na Christus werd aangelegd. Deze waterleiding, met een lengte van bijna 100 kilometer, verzorgde tot de 3e eeuw de provinciehoofdstad van drinkwater van uitstekende kwaliteit. Delen van deze waterleiding, maar ook andere Romeinse bouwwerken, waren niet alleen een bewijs van technisch kunnen, maar ook van de hoge levensstandaard van de Romeinen. Vele architectonische hoogstandjes zijn nog altijd te bezichtigen tijdens speciale wandel- en fietsroutes in de regio.

Het park is centraal gelegen in het drielandengebied van Duitsland, België en Luxemburg, nabij het bergdorpje Kronenburg. Het park biedt een weids uitzicht over de heuvels van de Eifel en het heerlijke stuwmeer van Kronenburg.

Door de ligging aan de rand van het bos kan het zomaar gebeuren dat u ’s ochtends wakker wordt en oog in oog staat met een nieuwsgierige ree. Midden in de prachtige natuur van Naturpark Hohes Venn-Eifel biedt het vakantieresort werkelijk voor ieder wat wils. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en vele sportieve activiteiten ondernemen.

Of genieten van de streek met haar historie en charmante, gastvrije dorpjes met authentieke vakwerkhuizen en intieme pleintjes. De Bourgondische levensstijl is overal voelbaar.

De Eifelstreek werd rond het begin van de jaartelling bewoond door de Romeinen. Zij lieten de toenmalige Keltische bewoners onder meer kennismaken met hun cultuur en architectuur. In het hele Eifelgebied zijn hier nog restanten van terug te vinden. Bijvoorbeeld van de Eifelwaterleiding naar Keulen die onder keizer Hadrianus tijdens de 1e eeuw na Christus werd aangelegd. Deze waterleiding, met een lengte van bijna 100 kilometer, verzorgde tot de 3e eeuw de provinciehoofdstad van drinkwater van uitstekende kwaliteit.

Delen van deze waterleiding, maar ook andere Romeinse bouwwerken, waren niet alleen een bewijs van technisch kunnen, maar ook van de hoge levensstandaard van de Romeinen. Vele architectonische hoogstandjes zijn nog altijd te bezichtigen tijdens speciale wandel- en fietsroutes in de regio.

Aan de voet van het park ligt de Kronenburger See. Dit heerlijke stuwmeer met diverse strandjes biedt talloze recreatiemogelijkheden voor jong en oud. U vindt er onder meer een zonneweide, een midgetgolfbaan, tennisbanen, een jeu de boules baan en een beachvolleybal- en basketbalveld. Verder zijn er zeilboten, roeiboten, waterfietsen, surfplanken en kano's te huur. Kortom, meer mogelijkheden voor dagenlang vakantieplezier.

Skiën, snowboarden, langlaufen en rodelen. In de kleine skigebieden komen wintersportfans zeker aan hun trekken. Daarbij biedt de Eifel een aantal aantrekkelijke voordelen. Buiten het feit dat het dicht bij huis is, zult u ook genieten van de familiale sfeer, gezellige hutten en voordelige liftprijzen. In adventstijd zijn er bovendien gezellige kerstmarkten die een bezoekje waard zijn. Skigebieden in de Eifel vindt u onder meer bij de Hohe Acht, Daun, Nettersheim, Bad Münstereifel en Monschau.

Eifelpark Kronenburger See

De herfst in de Eifel is een van de mooiste seizoenen. De bossen kleuren prachtig in rode en gele tinten, waardoor de Eifel misschien wel de meest aantrekkelijke periode in het jaar is. Vooral voor wandelingen, fietsroutes, motortochten en autoritjes. In september en oktober is de kans het grootst om van een gouden herfst te genieten tijdens de herfstvakantie in de Eifel, zelfs vaak nog met veel zonnige dagen. Regio’s zoals de Vulkaaneifel met zijn prachtige meren en de plateaus van de Hoge Venen hebben in de herfstmaanden een bijzondere sfeer.